Sjuka & skadade hästar i stallet..

Nu kommer väl jag till det roligaste inlägget,.. eller inte. Bilden ovan beskriver PRECIS hur jag känner kring detta.

I söndagskväll när jag kommit hem från mitt äventyr, så upptäckte jag att Kajsa hade fått ögoninflammation. Vi har tvättat & behandlat med rådgivande från en veterinär morgon & kväll men det har inte blivit något bättre. Så igårkväll kl 23 fick en annan veterinär som hade jouren över valborg komma ut & behandla samt sätta in penicillin. Hon fick även en kortison spruta. Ögat är helt, men det är precis som att hon fått en allergisk reaktion mot sig själv i ansiktet. Inga bilder på henne just nu då det ser hemskt ut faktiskt! Men idag på morgonen efter veterinärens behandling, penicillin & kortison så såg man en klaaar förbättring. Så hon kommer bli helt återställd inom ett par dagar <3 Går på penicillin kur några dagar till.

Sen kommer vi till mitt andra sto, Freddie. Som inte visat någon förbättring på hovarna överhuvudtaget. Hon kan absolut inte gå barfota helt enkelt, har vi nu konstaterat. Så med samrådan av hovslagare så kommer hon ut imorgon kl 9 & sätter på skor på henne. Så får vi hoppas att hennes gång blir bättre igen. Hon har iallafall inte mått dåligt, fått feber eller belastningsfång, än, men det hade nog utan tvekan gått åt det hållet om inte man får på skor på henne snarast. Så det ska bli skönt att hovslagaren kommer ut imorgon. Blir ovant för mig att ha ett avelssto med skor, men hästens bästa före - alltid!

Sen sist, & minst faktiskt.. Amber. Vår älskade lilla shettis maskot i stallet har skadat sig väldigt illa. Det var nämligen såhär att hon började brunsta häromdagen, & tyckte att inget staket i världen skulle skilja henne från min hingst Baroud. Så hon brötade igenom stolp & tråd (hon gick i hage med fyra trådar) & skar upp mellan hov & kota på vänster bak. Precis ovanför ballarna. Veterinären kollade henne igår samtidigt som han var ute för att kolla på Kajsa. Vi kunde inte se några skador på led, sena eller liknande men det var rejält infekterat så penicillin & metacam på henne samt boxvila i ca en vecka för att kunna göra en ny bedömning om utgångsläget sen. Hon är så söt & snäll den lille ändå, vi fick raka, tvätta & behandla utan att hon gjorde minsta lilla motstånd. <3

Så vi har alltså två hästar i stallet på penicillin just nu. Kul! Det kommer bli bra, men jag som är lite ovan vid såna här motgångar tycker det är lite jobbigt. Särskilt gällande Kajsa då hon snart ska till seminstationen för att semineras. Förhoppningsvis hinner hon bli fri från inflammationen innan hon kommer in i brunst! Håll tummarna <3

Kommentera gärna: