Unghästträning

Idag tränade jag även Perfa (TW Just So Perfect) lite med träns & sadel. Han är så extremt lugn i allt man gör med honom, som en liten Ferdinand.
Sadel & sadelgjord är absolut inga problem. Han är inte rädd eller skygg om sig någonstans på kroppen & är en väldigt trygg individ i sig själv så det är inte mycket som berör honom. Skönt!
Idag var bara andra gången han hade träns med bett i munnen. Hans vargtänder är uttragna sen ett halvår tillbaka så ingen behöver vara orolig för den sakens skull ;) Jag skulle aldrig någonsin stoppa något i munnen på någon utav mina hästar innan jag låtit tandläkaren göra sitt!
Han tyckte såklart till en början att det var lite konstigt, & tjagglade en aning med munnen. Men efter en stund så slutade han & hade munnen mer stilla.

Han fyller 2 år den 8 maj, & jag hade förhoppningar om att kunna sitta in honom i höst/vinter. Men så blir inte fallet. Han kommer bli enormt stor, han är redan över 160. Jag har inte mätt honom sen han var 1år men redan då så räknade vi ut att han kommer landa någonstans runt 170-172 i mankhöjd när han är färdig. Han har växt ojämnt & i flera perioder så han är ganska överbyggd.

Så planen just nu är att han bara ska vänja sig vid utrustning, & börja tömköras för att sedan köras in till nästa vår! Så han får gå den vägen istället, sen tar vi inridning när han är mer färdig i kroppen. Det är jag säker på blir snällare för honom. Dessutom får man mycket gratis till inridningen sen när han redan kan mycket hjälper samt tygeltag. Jag har vid flera tillfällen hängt på honom, vilket har gått jättebra. Men jag tänker inte sitta på honom innan han är mer färdig i kroppen.

Perfa var förövrigt till salu innan, men jag hade så svårt att släppa honom & det hade min sambo med när vi diskuterade kring allt. Så det blev faktiskt så att jag gav bort Perfa i alla hjärtans dags present till min sambo. ;) Så nu kan han inte säljas, hihi. Om inte min sambo skulle besluta sig för det senare då. Men först ska han köras & ridas in så man får se vad det blir av honom! Men min sambo vill ha en egen häst som han kan rida & köra, så jag tror faktiskt att Perfa passar honom perfekt.

Kommentera gärna: