Nytt sto i stallet - Adele In Concert

Hua, vilken dag! Den blev inte alls som planerat. Men till något mycket bättre =)

Jag började dagen med att hämta Lisa som sagt, som berättade för mig i bilen om en häst som behövde ett hem, akut. Då ägaren skulle ringa slaktbilen.
Ett jättefint fullblodssto, född 2014. Jag blev skärrad av berättelsen & när hovslagaren kom till Maries stall så berättade han mer, då det var han som hade träffat stoet & ägaren kvällen innan. Han sa att hade han haft en till box så hade han tagit hand om henne själv, men han hade tyvärr inte platsen.

Så efter att vi var färdiga i Maries stall, & betäckningsstoet som varit hos mig blivit hämtad så åkte jag, Jenny, Lisa & hovslagaren Lasse ut till det stallet som bara låg nån mil från mitt stall. Där inne stod hon, "lilla" fuxsstoet på 172cm i mankhöjd. Hon hade sår över hela kroppen då hon kvällen innan försökts lastas på en transport i flera timmar men de hade ej lyckats då hon hade trillat omkull flertal gånger & då slagit sig.
Vi diskuterade fram & tillbaka. Jag kom fram till det att nej, jag kan inte låta ett så fint, fullt frisk 5-årigt sto avlivas bara för att ägaren inte ville ha henne & att hon då påstods ej gick att lasta. Så jag sa, jag tar hem henne.
Ägaren gav mig passet & sa "ta henne nu, annars skjuts hon".
Sagt & gjort, med väldigt mycket hjälp från alla mina kära stallkamrater, hovslagaren & Lisa, så lyckades vi efter ett par timmar få på henne på transporten, lugnt & sansat. Vi lyckades köra hem henne till mitt stall & allt gick jättebra. Hon släpptes ut i hagen tillsammans med mitt sto Freddie (Fredricka) & de blev kompisar direkt. De ser även ut som tvillingar, så extremt gulliga.

Vad planen är för detta sto är inte klart än. Men hon får ett tryggt, stabilt & bra hem nu till att börja med & slipper skjutas. Det är det viktigaste! Välkommen hem Adele In Concert <3 Klickar ni på hennes namn så kommer ni in på hennes sida här på min hemsida med mer information =) Hennes pappa är Center Divider. fullblodshingsten som precis blev godkänd på bruksprov för SWB!

Kommentera gärna: